Фондация "Генерация"

1:32 PM
Фондация „Генерация“ представя интерактивен наръчник в помощ на родителите

Мултимедийно помагало, насочено към родители и педагози, работещи с деца от 3 до 6 години, беше представено в Народно читалище „Постоянство 1856“ гр. Лом. Основната цел на наръчника е да представи техники за подпомагане и насърчаване на четенето сред най-малките, като за основа се ползва методът на д-р Мария Монтесори. Създаден е за употреба основно в онлайн среда, тъй като в него се съдържат видеа и други материали, които подпомагат изработването на пособия в домашни условия и идеи за занимания с децата за първоначално запознаване с буквите и началните стъпки в четенето.

Помагалото е последен етап от проект за насърчаване на четенето сред най-малките, който се осъществява в Лом от НЧ „Постоянство 1856“ и фондация „Генерация“. В продължение на 3 месеца експерти на фондацията работиха с деца от 5 детски градини в Лом като подкрепиха педагозите в усилията им за създаване на умения и мотивация за четене у децата. Предложените материали и методи постигнаха добри резултати и това даде увереност на авторите от фондация „Генерация“ за създаването на наръчника и представянето му пред родители в града. В рамките на проекта бяха организирани и занимания за по-големите деца, вкл. библиотека на открито, маратон на четенето, а най-активните участници през октомври ще посетят „Музейко“.

 

Проект „Библиотеката – място за учене и забавления“ се реализира с подкрепата на фондация „Глобални библиотеки – България“ в рамките на конкурс „Библиотеката – активен участник в обществения живот в изпълнение на договор РД11-00-338/20.12.2017 г. с Министерство на културата.

Views: 218 | Added by: srebrina_efremova | Tags: наръчник, родители, читалище | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
avatar