Фондация "Генерация"

0:30 AM
40 младежи от Лом обучени на умения за заетост

40 млади хора от Лом придобиха умения за кандидатстване за работа и работа в екип в рамките на две обучения по проект „Заетост и доброволчество за активни младежи”, финансиран от Национална програма за младежта (2016-2020) от Министерство на младежта и спорта и изпълняван от фондация „Генерация” и Общински ученически клуб „Екология и опазване на околната среда“. Основната цел на проекта е активизиране на гражданското участие и създаване на умения за заетост на младите хора от град Лом, на възраст между 15 и 29 г.

В първото обучение младите хора разбраха как се пише CV и как да се преборят с предизвикателството мотивационно писмо. Бяха разигравани симулации на интервю за работа, които да поставят младите хора във възможно най-близка до реалната ситуация. Второто обучение беше свързано с етапа след назначаване на конкретно работно място. В него младежите научиха правата и задълженията си на работното място, приликите и разликите между граждански и трудов договор, усъвършенстваха уменията си за работа в екип и поработиха върху емоционалната си интелигентност.

Обученията бяха разработени въз основа на проведено анкетно проучване и интервюта с работодатели в града за установяване на нуждите и нагласите по отношение на уменията за заетост и гражданско включване на младите хора. Предстои създаването на ученически парламент в Профилирана гимназия „Найден Геров“ и издаване на наръчник за устойчиво управление на неправителствени организации.

Проучването можете да намерите тук.

Наръчника можете да намерите тук.

 
Проектът "Заетост и доброволчество за активни младежи" се финансира от
Национална програма за младежта (2016-2020)
на Министерство на младежта и спорта

 

Views: 90 | Added by: srebrina_efremova | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
avatar